Sporting Club ve Tiyatro

Sporting Club, sıra dışı mimarisi ve seçkin konuklarına kusursuz hizmetiyle İzmir’in en prestijli ve saygın kulübüydü. Sporting Club, sıra dışı mimarisi ve seçkin konuklarına kusursuz hizmetiyle İzmir’in en prestijli ve saygın kulübüydü.

Sporting Club, İzmir’de tanınmış bir yatırımcı olan Elie Jules Guiffray tarafından yaptırılmıştır. Guiffray, İzmir rıhtım inşaatını üstlenen Dussaud ailesiyle anne tarafından akrabadır. Elie Guiffray, İzmir’deki ulaşım yatırımlarının ardından, İzmir rıhtımını inşa eden ve işleten “Société des Quais de Smryne”yi devraldı. İzmir’de hızla büyüyen Guiffray ailesinin Şark Sanayii ve Elektrik Fabrikası gibi dev sanayi yatırımları da bulunuyor. İzmir’in prestijli bir kulübe ihtiyacı olduğu inancıyla eğlence sektöründeki yatırımlarına devam etti.

Sporting Club yapılmadan önce konsept İzmir’in ileri gelenlerine tanıtılmıştı. Alınan ön ödemeler ile bina kısa sürede hizmete açıldı.Binanın tamamen inşasının tamamlaması 1898’den önceydi.

Spor Kulübü bir üyelik sistemi ile faaliyet göstermekte ve sadece referans üzerine yeni üyeler kabul etmektedir. Adaylar, tam üyeliğe hak kazanmadan önce iki haftalık bir sınava tabi tutuldu. Kulübün bu ilke konusunda oldukça katı olduğu biliniyordu. Bu seçkin üyelik sistemi, kulübün o dönemde İzmir’in en prestijli iki mekanından biri olmasını sağladı.